IMG_3905
IMG_3917
PlayPause
previous arrow
next arrow

Keittiömme

Meillä Rantapääskyssä on oma ruokafilosofia. Ruuan pitää olla hyvää, lasten pitäisi syödä sitä ja pitää ruokaa hyvänä. Meillä on kausiluonteinen ruokalista ja käytämme lähellä valmistettuja tuotteita.

Ruoka valmistetaan keittiössämme alusta loppuun, mikä tarkoittaa, että emme käytä puolivalmisteita. Me syömme vihanneksia, jotka on tuotettu lähiympäristössä, syömme oman vesistön kalaa, syömme marjoja, joita saadaan lähimetsistä ja syömme leipää, jota osittain leivomme itse mutta ostamme myös lähileipomosta.

Noudatamme sellaista ruokakulttuuria, että ruoka on hyvää, että on hauskaa maistella erilaisia ruokia, jotka näyttävät joskus omituiselta, mutta kun niitä maistaa, ne maistuvat hyvältä. Me keskustelemme hyvistä pöytätavoista ja kannustamme niihin sekä siitä, kuinka syödä terveellisesti.

Lapset tietävät, että ruoka valmistetaan omassa keittiössämme, he tuntevat kokin Tobiaksen ja keittiötyöntekijä Marian, kaksi tärkeää henkilöä päiväkodissamme.

Keittiössämme valmistetaan myös melko paljon erityisruokia. Jos lapsellanne on jokin erikoisruokavalio, siitä tarvitaan lääkärintodistus, jotta keittiössä voidaan suunnitella ruokalista sen mukaisesti.

Päiväkodissa tarjotaan aamu- ja välipala sekä lounas.

Ruokalista on nähtävissä täällä kotisivuilla ja se päivitetään neljän viikon välein.

Joskus voimme poiketa ruokalistasta, kun yksiköissä on saatu toivoa jotain erityistä ruokalajia. Vuoro valita ruokalaji kiertää osastoittain ja kerran viikossa ruoka poikkeaa ruokalistasta. Tämä on hauska ja tärkeä perinne.