IMG_3905
IMG_3917
PlayPause
previous arrow
next arrow

Vårt kök

Vi har på Strandsvalan en filosofi med vår mathantering. Maten skall vara god, barnen skall äta den och tycka att den är god. Vi har säsongbetonad matsedel och tar tillvara närproducerade produkter.

I vårt kök tillreds maten från början till slut, det betyder att vi inte har halvfabrikat. Vi äter grönsaker producerade i vår närmiljö , vi äter färsk fisk som simmar i våra vatten , vi äter bär som finns i våra skogar och vi äter bröd som vi dels själva bakar men också köper från ett närbeläget bageri.

Vi skapar en matkultur som går ut på att mat är god , att det är roligt att smaka på olika maträtter som ibland kan se främmande ut men då man väl smakat var det gott. Vi uppmuntrar och diskuterar oss fram till vad ett gott bordsskick betyder och hur man kan njuta av den sunden.

Barnen vet att maten tillreds i vårt eget kök, de känner kocken Tobias och köksarbetaren Maria, två viktiga personer i vårt daghem.

I vårt kök tillreds även en hel del dietmat. Om ert barn har någon form av diet bör ett läkarintyg över detta visas upp i köket för att vi skall kunna planera matlistan.

I daghemmet serveras morgon- och mellanmål samt lunch.

Matlistan finns här på hemsidan och uppdateras med fyra veckors mellanrum.

Ibland kan vi avvika från matlistan om avdelningarna fått önska sig en specialrätt. Då går turen till alla avdelningar och en dag per vecka avviker maten från matlistan. En rolig och viktig tradition.